PC

Ubisoft će AAA igre ubuće naplaćivati 70 dolara

Posted on

Uoči lansiranja PS5, Sony je bio najavio planove da poveća cenu svojih naslova prve strane sa 60 dolara pri lansiranju na 70 dolara, ukazujući na „rastuće cene razvoja igara“ kao primarni razlog. Videli smo da je nekoliko izdavača već skočilo na ovaj novi standard cena, uključujući takve kao što su Take-Two i Square Enix. Sada se Ubisoft pridružuje toj rastućoj listi.

U onome što se može opisati samo kao loš potez, ova nova cena od 70 dolara će stupiti na snagu sa Skull and Bones, igrom koja se već bori da generiše uzbuđenje nakon godina odlaganja. Od sada pa nadalje, svaka igra koju Ubisoft klasifikuje kao „veliko AAA izdanje“ biće po ceni od 70 dolara.

U razgovoru za Axios, izvršni direktor Ubisofta, Yves Guillemot, potvrdio je da je ova početna cena od 70 dolara za nove AAA igre tu da ostane. Sa sadašnjim Ubisoftom, ostalo je samo nekoliko „glavnih“ izdavača igara koji još uvek podržavaju 60 dolara kao standardnu cenu.

S obzirom da ovaj trend cena nastavlja da raste, očekivali bismo da će dani igara prvog dana od 60 dolara biti odbrojani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version