PC

Xbox Game Pass je profitabilan za kompaniju Microsoft, iako je rast na konzolama usporio

Od kada je Game Pass prvi put pokrenut, usluga pretplate na igre je naišla na skepticizam zbog njene vrednosti koja je „previše dobra da bi bila istinita“. S obzirom na to, prema rečima Xbox-ovog Fila Spensera, Game Pass radi sasvim dobro, a usluga je za kompaniju profitabilna.

Kao deo tehnološke konferencije uživo Wall Street Journal-a, šef Xbox-a Fil Spenser je razgovarao o svim stvarima vezanim za Xbox -a, uključujući potencijal za povećanje cena u budućnosti. Imajući to u vidu, čak i bez takvog porasta, kaže se da brend Xbox radi prilično dobro, a Spencer tvrdi (kako je prepisao Tom Warren iz The Verge) da je njegova usluga Game Pass profitabilna, rekavši:

„Mislim da će [Game Pass] ostati u tih 10-15% našeg ukupnog prihoda, i to je profitabilno za nas.“

Iako je profitabilan, Xbox Game Pass trenutno beleži različite nivoe uspeha između Xbox Game Pass-a za PC i konzole, a Spencer kaže:

„Vidimo neverovatan rast na PC-u… na konzolama sam videp usporavanje rasta, uglavnom zato što ste u nekom trenutku došli do svih na konzoli koji žele da se pretplate.”

Xbox Game Pass nastavlja da dobija novi glavne naslove na mesečnom nivou, i dok se model usluge čini pomalo neodrživim, čini se da to nije slučaj, pogotovu pošto sada imamo zvaničnu potvrdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top