Vesti

Xbox od naredne godine podiže cene igara na 70$

Posted on

FOTO: Xbox/Bethesda

Iako je oko 2 godine odolevao trendu poskupljenja igara, Xbox je rešio da se pridruži ostalim kompanijama koje svoje igre naplaćuju po ceni od 70$.

Microsoft će povećati cene novih Xbox Series X/S igara na 70 dolara počevši od 2023. godine. Portparol kompanije je potvrdio povećanje cene u razgovoru sa IGN, što znači da će Xbox Series X/S igre kao što su Redfall i Starfield biće skuplje za 10 dolara kada budu lansirane. Microsoft je daleko od prvog koji je podigao cenu svojih video igara na 70 dolara, pa iako će to povećanje naštetiti novčanicima Xbox igrača, to je daleko od iznenađenja.

„Ova cena odražava sadržaj, obim i tehničku složenost ovih naslova“, rekao je portparol Microsofta. „Kao i kod svih igara koje su razvili naši timovi u Xbox-u, one će takođe biti dostupne uz Game Pass istog dana kada budu lansirane.

Kao što portparol napominje, opcija za nastavak igranja istih igara preko Game Pass-a je važna za Xbox igrače. Oni koji se pretplate na uslugu i dalje će imati pristup mnogim naslovima prve strane pri lansiranju bez dodatnih troškova. Dakle, dok će povećanje cene sigurno naterati neke igrače da oklevaju pre nego što kupe sledeći Forza Motorsport ili Halo, desetine miliona pretplatnika koji već igraju svoje igre preko Game Pass servisa za sada neće morati da brinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version