Gadgets

Odlične povoljne slušalice: Redragon Zeus-X recenzija

Posted on

Redragon je pre nekoliko godina izbacio svoj Zeus model slušalica koji je ponudio izuzetan kvalitet i dugotrajnost po dosta pristojnoj ceni. Zeus-X model koji nam je sada stigao na test nastavlja tu tradiciju, ali donosi i neka značajna poboljšanja. 

Redragon Zeus-X

Redragon Zeus slušalice su već neko vreme prisutne na našem tržištu i po odnosu cene i kvaliteta i bez problema mogu da pariraju „zvučnijim“ imenima iz industrije gejming periferija. Model Zeus-X se oslanja na jako kvalitetnu izradu sa headbandom od metala i odličan zvuk koji dolazi iz drajvera prečnika 53mm. Ovakvo rešenje sa jedne strane znači da je podešavanje slušalica u odnosu na veličinu glave klasičnog tipa sa izvlačenjem, ali sa druge strane obezbeđuje izuzetno veliku robusnost i dugotrajnost korišćenja, što je za slušalice izuzetno bitno. Dizajn je dosta sveden, što će većini prijati i za neka ozbiljnija okruženja, ali model X donosi i RGB osvetljenje koje može uneti malo lepršavosti u vaš izgled dok igrate, tako da na lep način kombinuje mogućnost i svedenog izgleda i šljaštećeg gejmerskog stila, šta je nekome dosta bitno.

Zeus-X odlikuje činjenica da su sada kontaktne površine, naušnice i donji deo headbanda, izrađene od fine tkanine koja omogućava izuzetno visoku udobnost prilikom korišćenja, pogotovu što se ispod nje nalazi neka vrsta mekane memorijske pene. Ovo čini da su slušalice izuzetno udobne za duže gejmerske sesije, čak i u uslovima povišene spoljne temperature, što je nešto što ja lično zaista volim. 

Zvuk

Zeus-X donosi i poboljšanje po pitanju zvuka – sada je on u izvedbi 7.1 surround sistema i na računar se povezuju preko USB porta. Negde na pola izuzetno finog končanog kabla se nalaze i kontrole jačine zvuka kao i RGB osvetljenja, a to je zapravo i mini zvučna kartica koja definiše pozicije zvuka unutar slušalica za surround efekat. 

Zvuk koji dolazi iz slušalica je kvalitetan i precizan, iako možda malo više naginje na gejmerski jake baseve u eksplozijama, što je i za očekivati imajući u vidu njihovu namenu. Interesantno je primetiti da je sada čak i po pitanju kvaliteta zvuka sve teže napraviti razliku između velikih proizvođača i konkurencije koja sve više napreduje. Sa strane se nalazi i mikrofon koji se može skinuti pri čemu je vrlo fleksibilan, gde se na njegovom kraju nalazi sunđerčić koji upija sve šumove, pa je komunikacija jasna i čista zahvaljujući i ugrađenoj noise-cancellation tehnologiji. 

Zaključak

Kada pogledamo ukupan spisak specifikacija Redragon Zeus-X modela, praktično ne možemo da nađemo bilo šta što bi danas nedostajalo na modernim žičnim gejmerskim slušalicama. Na to treba dodati i izuzetnu udobnost prilikom korišćenja i jasno je da imamo zaista lepo zaokružen proizvod. Na to sve treba dodati i činjenicu da su sa cenom tu negde u rangu ulaznih modela renomiranih proizvođača, što je zaista izuzetno povoljno imajući u vidu šta nude. Treba naglasiti i da Redragon često ima akcije sa produženom garancijom od 3 godine, što je vrlo dobro za tržište koje inače pravi proizvode koji su često previše osetljivi za svoju namenu. 

ModelRedragon Zeus-X
Tip7.1 surround slušalice
DodatnoAluminijumski okvir, mekani kožni jastučići sa memorijskom penom, fleksibilni headband 

Autor: Miloš Hetlerović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version