Vesti

Preuzimanje igara na Xbox konzolama će čuvati okolinu

Posted on

FOTO: Microsoft

Krajem 2022. godine, Microsoft je počeo da radi na novom režimu uštede energije za Xbox konzole, omogućavajući preuzimanje i ažuriranje igara sa akcentom na smanjenu emisiju ugljenika. Novi režim uštede energije je neko vreme testiran u programu Xbox Insider i danas je dostupan svim korisnicima.

Ovomesečno ažuriranje Xbox OS-a donosi novi energy režim, omogućavajući korisnicima da odrade planirana ažuriranja igara, aplikacija i OS-a tokom noćnog perioda održavanja. Microsoft koristi regionalne podatke o intenzitetu ugljenika za planiranje ovih ažuriranja, što znači da će tokom ažuriranja tokom ovog perioda veći udeo električne energije dolaziti iz izvora sa niskim sadržajem ugljenika u električnoj mreži. Dugoročno gledano, ovo bi trebalo da smanji zagađenje i možda račun za struju.

U najavi se dalje kaže: „Možete odabrati ono što vam najbolje odgovara i prilagoditi svoja podešavanja u bilo kom trenutku. Isključivanje (ušteda energije) smanjuje potrošnju do 20 puta kada je isključeno u poređenju sa Sleep opcijom. Za svake dve konzole koje pređu na uštedu energije na godinu dana, mi ćemo uštedeti ekvivalentnu količinu ugljenika koju ukloni jedno drvo zasađeno i koje je raslo deceniju.”

Postoji nekoliko drugih dodataka u ovom ažuriranju. Za početak, Microsoft ima nove funkcije Part and Chat, koje vam omogućavaju da vidite listu prethodnih partija i brzo se pridružite i ponovo pozovete ljude. Xbox sada radi sa aplikacijom Google Home, što vam omogućava da koristite telefon kao daljinski upravljač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version