PlayStation 5

Prema Microsoftu, Playstation drži 70% svetskog tržišta konzola, a Xbox 30%

Posted on

Microsoft je predstavio istraživanje koje sugeriše da Sony Playstation ima 70% udela na globalnom tržištu konzola naspram 30% koje drži Xbox.

Predsednik kompanije Bred Šmit izneo je tu tvrdnju tokom konferencije za novinare u utorak nakon što je Microsoft izneo argumente zašto bi predložena akvizicija Activision Blizzarda trebalo da bude odobrena na saslušanju Evropske komisije.

„Razmislite o tržištu u Evropi. To je tržište na kojem Soni ima 80% udela“, rekao je on (preko GamesIndustry.biz). „Globalno, to je oko 70/30. U Japanu je 96/4.

„Ovi brojevi su izuzetno stabilni već dve decenije. Čak i prošle godine, kada je bilo problema sa Sonijevim lancem snabdevanja, oni su se vratili jaki.”

Smit, koji je rekao da je Playstation nadmašio Xbox za 69/31 krajem 2022. godine, naizgled nije pružio brojke za najveće Microsoftovo tržište, Sjedinjene Države.

Saslušanje ove nedelje omogućilo je Majkrosoftu da se pozabavi saopštenjem o primedbama koje je nedavno primio od EU o mogućim antikonkurentnim efektima ugovora vrednog 69 milijardi dolara za kupovinu Activision Blizzarda.

Ovo je dosta zanimljivo istraživanje, koje otkriva dominaciju koju Playstation konzole imaju na Xbox hardverom, ali je naravno čudno što na svetskoj sceni Nintendo konzole prema ovom istraživanju imaju 0% udela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version