Vesti

Ubisoft uključuje veštačku inteligenciju u proces razvoja svojih igara

Posted on

FOTO: Ubisoft

Ubisoft je istorijski bio jedan od prvih izdavača koji je usvojio bilo koju novu tehnologiju, bilo da se radi o igricama u oblaku, NFT-u ili nečemu drugom. Pošto je veštačka inteligencija nova aktuelna “moda”, izdavač je zvanično najavio da će koristiti AI Ghostwriter tehnologiju da pomogne u pisanju scenarija budućih igara, navodeći da će „podržati naše pisce scenarija“.

Najavljujući ovo, izdavač je objavio YouTube video pod naslovom „Ubisoft razvija AI Ghostwriter kako bi uštedio vreme scenaristima“ gde su detaljno opisali ovaj novi alat koji će se prvenstveno koristiti za pomoć u pisanju NPC ćaskanja.

Opis video snimka nudi više o ovom novom poduhvatu, rekavši: „Predstavljamo Ubisoft Ghostwriter, AI alat razvijen in-house koji ima za cilj da podrži naše pisce scenarija generisanjem prve verzije naših NPC čavrljanja – fraza ili zvukova koje prave NPC-jevi kada igrači komuniciraju sa svetom igre.”

Upotreba veštačke inteligencije za zamenu ljudskih radnika je svakako klizav teren i iako se navodno koristi samo za relativno običan dijalog i kao prvi nacrt, najava ovog novog alata je naišla na veliki skepticizam kod većine.

Tehnologija veštačke inteligencije nije tako robusna kao što bi mnogi mislili da verujete, pa je uvođenje procesa u razvoj igara zabrinjavajuće i može na kraju dovesti do NPC-a i svetova koji se osećaju još manje ljudskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version