Vesti

Atari kupio studio iza System Shock Remake

Posted on

FOTO: Atari/Nightdive Studios

Nightdive Studios je godinama sticao reputaciju kroz svoj rad na dovođenju starijih video igara u moderne sisteme, ažuriranja kroz remastere, pa čak i rimejkove (u slučaju predstojećeg System Shock). U iznenađujućoj najavi, izdavač klasičnih video igara Atari je sada otkrio da će kupiti Nightdive Studios.

Objavljujući na Twitteru, izvršni direktor Nightdive Studios-a Stiven Kik rekao je „Veoma sam ponosan što mogu da objavim da je @NightdiveStudio udružio snage sa @atari kako bi nastavio da vraća igre koje volimo“, a na zvaničnoj stranici Nightdive Studios-a zatim dodaje da:

„Ovo je velika pobeda za naš tim! Dok želimo da nastavimo da proizvodimo visokokvalitetne, nove i remasterisane igre koje odgovaraju originalnoj franšizi; nismo mogli smisliti boljeg dugoročnog partnera od @atari.”

Atari je jedno od najpoznatijih imena u igricama, posebno tokom ranih godina industrije 70-ih i 80-ih – kao jedan od primarnih proizvođača konzola. Naravno, u decenijama od tada, kompanija je imala uspone i padove, otkupljivana iznova i iznova, pri čemu je kompanija napuštala industriju da bi nastavila sa brojnim čudnim poduhvatima.

Vreme će pokazati da li će ovaj potez na kraju biti pozitivan ili ne, ali ako “novi” Atari zaista želi da popravi svoje ime u industriji video igara, onda će kupiti studio poznat po vraćanju starih klasika u život kao što je Nightdive. Logično. Nadamo se da će ovaj potez uspeti za sve uključene strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version