PC

Fortnite menja sistem monetizacije, kreatorima ide veći deo kolača

Posted on

FOTO: Epic Games

Epic Games je izazvao veliki potres kada je vlasnik platforme objavio svoje neslaganje sa podelom prihoda viđenom sa platformama kao što je Steam – tvrdeći da su nepravedni prema developerima. Izdavač Fortnite-a sada unosi ovaj mentalitet dalje u svoje igre, najavljujući rekonstrukciju svoje monetizacije za Fortnite-ov program za kreatore.

Godinama su svi igrači Fortnite-a mogli da podržavaju „kreatore“ primenom jedinstvenog koda člana – što bi dovelo do toga da sve buduće kupovine u igri vide da 5% ide tom konkretnom kreatoru. Program je bio manje nego idealan i tako je Epic Games sada najavio potpunu rekonstrukciju sistema, rekavši:

„Danas smo na konferenciji za developere igara predstavili Creator Economy 2.0, sledeću generaciju Fortnite ekonomije. Ekonomija kreatora 2.0 počinje sa ranim pristupom isplatama za angažovanje, novim načinom da kreatori na ostrvima koji ispunjavaju uslove primaju novac na osnovu angažovanja na njihovom objavljenom ostrvskom sadržaju.“

Upuštajući se u detaljnije, nastavili su: „Epic stavlja 40% neto prihoda od Fortnite-ove prodavnice predmeta i povezanih kupovina za pravi novac u skup angažmana. Isplate za angažovanje će se vršiti mesečno iz ovog skupa izdavačima svih ostrva koja ispunjavaju uslove, uključujući ostrva nezavisnih autora i ostrva Epic-a kao što je Battle Royale. Isplate su zasnovane na angažovanju igrača na svakom ostrvu.”

Epic je naglasio da će originalni program podrške kreatorima ostati, ali će njegov fokus prvenstveno biti na pridruženim članovima kao što su strimeri – a novi program je usmeren na stvarne kreatore u Fortnite ekosistemu.

Ova najava dolazi uporedo sa nedavnim otkrivanjem Epic-ovog Unreal Fortnite Editora koji kreatorima znatno olakšava rad na prilagođenom sadržaju za ovaj naslov. Biće zanimljivo videti kako i UEFN i Creator Economy 2.0 oblikuju budućnost Fortnite sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version