PC

Resident Evil 4 Remake je imao najuspešniji početak od svih RE igara

Posted on

FOTO: Capcom

Resident Evil 4 Remake je lansiran prošlog petka i do sada izgleda da je igra postigla ogroman uspeh. Sam broj igrača na Steam-u je impresivan, gde je igra dostigla vrhunac od preko 160.000 istovremenih igrača tokom vikenda, što Resident Evil 4 Remake čini možda i najuspešniju igru u RE franšizi.

Gledajući podatke koje deli SteamDB, Resident Evil 4 Remake je imao fenomenalan početak. Nakon što je dostigao maksimum od nešto više od 140.000 istovremenih igrača na Steam-u nakon prva 24 sata, igra je nastavila da raste, završivši sa pikom od 164.000 istovremenih igrača.

Ovo je značajan dobitak u odnosu na prethodne Resident Evil igre na Steam-u. Poređenja radi, Resident Evil Village je dostigao vrhunac od 106.631 istovremenih igrača, dok je Resident Evil 2 Remake dostigao nešto manje od 75.000 igrača, što je RE4 Remake učinilo dvostruko popularnijim pri lansiranju. Ovo takođe pokazuje koliko je velika franšiza Resident Evil u celini, budući da je Electronic Arts-ov jednako “hajpovani” Dead Space Remake lansiran sa najvećim brojem istovremenih igrača sa nešto više od 30.000 igrača.

Resident Evil 4 je survival horor igra koju je razvio Capcom. Poput originala, kritičari su veoma zadovoljni igrom, koja trenutno ima OpenCritic rezultat od 92 (97% preporučuje).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version