PC

Satisfactory prelazi na Unreal Engine 5

Posted on

FOTO: Coffee Stain Studios

Nakon Fortnite-ove nadogradnje sa Unreal Engine 4 na najnoviji i najbolji UE5, videli smo mnogo šire usvajanje novog grafičkog endžin, poput Rocket League i drugih koji su spremni da izvrše tranziciju. Još jedna igra za koju je sada potvrđeno da dobija Unreal Engine 5 nadogradnju je naslov otvorenog sveta u prvom licu Satisfactory.

Coffee Stain Studios, developeri sandbox naslova iz 2019. najavili su putem dugog YouTube videa da su spremni da nadograde Satisfactory na Unreal Engine 5.1 kada osmo veliko ažuriranje igre krene uživo u nekom trenutku u nepoznatoj budućnosti.

Menadžer zajednice Džejs Varlet je detaljno opisao sve promene i poboljšanja koja fanovi mogu da očekuju u okviru ovog ažuriranja – kao i neke od potencijalnih problema (kao što je činjenica da će ažuriranje prekinuti već postojeće modove).

Uz to, prelazak na UE5 će doneti neke velike prednosti, sa Satisfactory postavljenim da vidi podršku za ray-tracing preko Epic-ove Lumen tehnologije (iako se bar na lansiranju tehnologija neće primeniti na celu igru). Coffee Stain Studios će takođe koristiti Nanite za neke specifične objekte po sopstvenom nahođenju.

Korišćenje RT funkcija može biti prilično opterećujuće za nečiji sistem, ali na sreću sa prelaskom na UE5 Satisfactory će takođe videti podršku za Epic-ovu Temporal Super Resolution – obećavajući vizuelni kvalitet sličan 4k-u dok radi nativno na samo 1080p.

Vozila će takođe imati neke prednosti zahvaljujući korišćenju UE5 sistema Chaos Physics, a prikaz sveta će biti poboljšan putem novog sistema svetskih particija. Kompletna lista promena koje će stići sa ažuriranjem 8 može se naći OVDE, ali sa sigurnošću se može reći da je velika stvar za sandbox otvorenog sveta usmerenog na kreativnost, kao što je Satisfactory, da prelazi na Unreal Engine 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version