Vesti

E3 2023 bi mogao biti otkazan!

2023. godina je trebalo da predstavlja trijumfalni povratak Electronic Entertainment Expo-a, nakon njegovih petljanja tokom proteklih nekoliko godina. Stranke zadužene za E3 (ESA) su čak dovele organizacione stručnjake ReedPop kako bi osigurali da ovogodišnji događaj prođe bez problema. Nažalost, čini se da bi E3 2023 zapravo mogao biti otkazan jer se sve više izdavača povlači iz predstojeće konvencije.

Prema IGN-u, i SEGA i Tencent su se povukli iz E3, označavajući samo najnovije u dugom nizu onih koji nisu prisustvovali, uključujući Sony, Nintendo, Microsoft i Ubisoft. U jeku ovih glasina, insajder iz industrije Endi Robinson iz VGC-a je na Twitteru izjavio da se ovogodišnji E3 možda uopšte neće dogoditi, rekavši:

“Često je teško odvojiti činjenice od pretpostavki o E3, ali nije iznenađujuće da zaista ne čujem dobre stvari. Ne bih se uopšte iznenadio ako bude otkazan ove nedelje – ali nadam se da nije. Tako mi je žao onih koji stoje iza toga koji su uradili sve što se od njih tražilo.”

U jeku pandemije COVID-19 zbog koje su skoro svi događaji otkazani, mnogi izdavači su odlučili da pristupe najavama svojih igara nudeći sopstvene digitalne prezentacije. Čini se da je ovo uspelo, jer su mnoge kompanije shvatile da ne moraju da troše mnogo novca kako bi obezbedile neko vreme u centru pažnje na E3. Ovo je, uz loše upravljanje, ono što je dovelo do toga da se E3 nalazi u trenutnoj nevolji.

Zbog opadajuće važnosti, ESA se udružila sa organizacionim veteranima ReedPop (poznatim po svom radu na PAX-u), obarajući cene na tezgama i čineći sve što mogu da vrate E3 nekadašnji sjaj. Nažalost, čini se da to još uvek nije bilo dovoljno da vrati izdavače.

E3 ostaje veliko ime u igrama i njegovo nasleđe se ne može poreći. Sasvim je moguće da će se jednog dana E3 vratiti na vrhunce prošlih godina – ali 2023. izgleda nije ta godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top