PlayStation 5

Playstation 5 oborio istorijski rekord prodaje konzola za Sony

Posted on

FOTO: Sony

Nakon nešto sporog početka zbog problema sa snabdevanjem komponentama, Sony je početkom godine najavio da PS5 konzole više ne bi trebalo da budu u nedostatku. Videli smo kako se ovo dešava, jer je prodaja konzola naglo porasla u poslednjih nekoliko meseci. Sada je otkriveno da je prošli mesec predstavljao najbolji februar za Playstation konzolu u istoriji platforme.

Kako je izvestio Matt Piscatella – i razradio Benji-Sales preko Twittera – „Prodaja Playstation 5 u februaru 2023. bila je najveća IKAD za bilo koju Playstation konzolu u mesecu februaru [u SAD]“, pojašnjavajući da „Čak i PS2 i PS4 nisu prodavani u februaru koliko je PS5 upravo prodat”. Ovo je posledica sličnih oborenih rekorda u Velikoj Britaniji i EU poslednjih meseci.

Čini se da PS5 uopšte neće usporiti, i mogao bi da obori nove rekorde ovog meseca, a Sony predviđa najveći prvi kvartal za bilo koju konzolu u istoriji. Naravno, moraćemo da sačekamo da vidimo da li će ovo uspeti, ali na osnovu performansi prodaje PS5 konzole u poslednjih nekoliko meseci to uopšte nije nezamislivo.

Najnoviji zvanični podaci govore da je PS5 prodat u 32 miliona jedinica od svog lansiranja u novembru 2020. Međutim, kao što je pomenuto, poslednjih nekoliko godina su bili problemi sa snabdevanjem koji su doveli do toga da Sony nije mogao da prati potražnju. Međutim, ako PS5 nastavi da se prodaje po novom trenutnom kursu, nebo je zaista granica. Biće zanimljivo videti kako izgledaju brojevi za Playstation Q1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version