Vesti

Konami otvorio novi studio

FOTO: Konami

Nakon mnogo godina odsustva, čini se da se Konami polako ali sigurno ponovo vraća u industriju video igara. Do sada se izdavač fokusirao na dovođenje mnogih svojih starih 2D klasika u moderne sisteme, kao što je bio slučaj sa Castlevania kolekcijom. Brojni procureli detalju su takođe otkrili da će Metal Gear Solid 3 uskoro dobiti rimejk. Možda najočitiji dokaz Konamijevog povratka u industriju ipak dolazi u njihovoj najnovijoj najavi.

Proslavljajući 50. godišnjicu kompanije, Konami je objavio saopštenje za javnost u kojem su otkrili svečano otvaranje svog potpuno novog studija, rekavši: „KONAMI Osaka Studio, glavni proizvodni centar Grupe, otvoren je u Osaka Umeda Twin Towers South 27. marta 2023. da nastavi održivi rast u narednih 50 godina.”

Govoreći o svrsi ovog razvojnog preseljenja, Konami je naveo da je izgrađen sa primarnim konceptom “kreatori na prvom mestu“, rekavši da ga Karakteriše dobro razvijeno okruženje u kojem kreatori mogu da pokažu svoj puni potencijal.

Pored ovog najnovijeg otvaranja, Konami trenutno radi i na novom istraživačkom i razvojnom centru, “Konami Creative Front Tokyo Bay“ – koji treba da bude završen do 2025. godine.

Nakon što je toliko dugo bio samo tangencijalno povezan sa industrijom video igara, uzbudljivo je videti da izdavač naizgled preusmerava svoje napore i nadamo se da će se vratiti starom Konamiju.

 
 
 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top