PC

Microsoft napravio ekološki Xbox kontroler od reciklirane plastike

FOTO: Xbox

Dan planete Zemlje se približava i da bi obeležio tu priliku, Microsoft je lansirao specijalno izdanje bežičnog kontrolera napravljenog od reciklirane plastike. Kombinacija je recikliranih smola od prethodno oblikovanih komponenti sa nijansama Zemlje sa odstupanjima u dizajnu i teksturama, čineći da svaki Remix Special Edition kontroler izgleda i oseća se jedinstvenim.

Regrind je proces pretvaranja nekorišćenih delova Xbox One kontrolera u materijal koji se može koristiti na novim kontrolerima bez smanjenja njihove izdržljivosti i performansi. Reciklirani materijali kao što su poklopci farova za automobile, plastični sudovi za vodu i CD-ovi se koriste za pravljenje recikliranih smola koje se koriste nakon upotrebe. Koristeći ove materijale i Xbox punjive baterije, kompanija se nada da će koristiti manje nove plastike i smanjiti otpad.

Microsoft se inspirisao prirodnim pejzažima i svetom oko nas da napravi novi Remix Special Edition kontroler. D-pad i prednje kućište podsećaju na lišajeve koji rastu u severozapadnoj šumi Pacifika. Uzorak topografske teksture na branicima, okidačima i bočnim ručkama ukazuje na promenljivi pejzaž zemlje.

Kao što je gore pomenuto, kontroler takođe dolazi sa punjivom baterijom kako bi se izbeglo korišćenje baterija za jednokratnu upotrebu. Paket uključuje USB-C kabl koji se može koristiti za punjenje baterije ili direktno povezivanje kontrolera sa sistemom. Potpuno punjenje baterije može potrajati do 4 sata, ali može trajati do 30 sati. Xbox Wireless Controller – Remix Special izrdanje može se naručiti u pretprodaji za 84,99 EUR MSRP bilo gde u svetu, a biće dostupan od 18. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top