Kolumne

Top igre aprila

Posted on

Zađosmo mi i u mesec april, dragi naši čitaoci. Hajde da vidimo šta nas sve čeka u svetu video igara.

Meet Your Maker – 4. april – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Meet Your Maker je igra developera koji stoji iza izuzetno popularnog Dead by Daylight. Sada, ako želite da kombinujete Super Mario Maker i Doom, to je ono što dobijate ovde.

MYM je FPS gde ćete imati priliku da dizajnirate sopstvene baze, koje ćete potom morati da odbranite od drugih igrača. Naravno, takođe ćete moći da preuzmete ulogu napadača, samostalno, ili u timu.

Napadači će imati zadatak da ukradu “GenMat”, genetički materijal koji se nalazi u centru svake baze, i da uspešno pobegnu sa plenom. Igrači će na raspolaganju imati arsenal raznog vatrenog oružja, granata, kuka za hvatanje i melee oružja.

Sherlock Holmes: The Awakened – 11. april – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Iako je ranije dobio remaster, Sherlock Holmes: The Awakened je potpuni rimejk misteriozne Sherlock/Cthulhu avanture iz 2007. godine, sa unapređenom grafikom i narativom. Sada, za svakoga ko je uživao u The Sinking City, Frogwares ovog meseca sprema novo izdanje za The Awakened, koji je zapravo bio prva 3D igra od Frogwaresa.

Serijal o Šerloku Holmsu je do sada u osnovi bio u point and click fazonu, gde se The Awakened igrao iz prvog lica. S obzirom na to da se rimejk izdaje na skoro svakoj konzoli, očekivalo se da će Frogwares zauzeti malo moderniji, ”third person pristup”, pogotovo što je remaster takođe sadržao ovu opciju.

Mega Man Battle Network Legacy Collection – 14. april – PC, PS4, Switch

Mega Man Legacy kolekcija, koja sadrži svih šest glavnih Mega Man Battle Network igara, sa obe verzije Battle Network-a od 3 do 6, prilično je slična svojim prethodnim verzijama. Međutim, Battle Network serijal se razlikuje od glavnih Mega Man igara jer je taktički RPG u realnom vremenu. Igra sadrži veliku mapu sveta sa komplet NPC likovima, a borba se odvija u okruženju virtuelne realnosti gde komandujete programom pod nazivom Megaman.exe za borbu protiv virusa. 

Serijal značajno odstupa od originalne Mega Man franšize i može zaintrigirati igrače koji traže nešto novo, čak iako nisu igrali originalni serijal. Bez obzira na to, ako ne volite taktičke RPG igre, Battle Network možda nije prikladan za vas.

Minecraft Legends – 18. april – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Minecraftov masivni univerzum nastavlja da se širi uz Minecraft Legends. Mojang Studios i Blackbird Interactive su ovog puta zamenili klasičnu igru Minecraft-a da bi predstavili video igru sa akcionom strategijom. Minecraft Legends nas vodi u svet koji su napali piglinsi, koji ne žele ništa osim da unište Overworld.

Da bi zaštitili svoj svet, od igrača se traži da ujedine klanove Overworld-a kako bi uzvratili piglinsima. Iako strateške igre mogu biti teške za prodaju, Minecraft Legends nudi i co-op i PvP režim igre, što je odlično ako planirate da uskočite u akciju sa drugarima.

Horizon Forbidden West: Burning Shores – 19. april – PS5

Burning Shores je ekspanzija koje donosi dosta novina u svet Horizon Forbidden West-a. Sa novom kampanjom i pričom, teško je ne uporediti je sa Frozen Wilds iz Horizon Zero Dawn. Većina igrača očekuje da će ovo biti neka vrsta epiloga koji će verovatno biti slične dužine kao i Frozen Wilds. Ovo znači da možemo da očekujemo solidnu količinu sadržaja.

Burning Shores je imao iznenađujuće slab marketing. Ovo je u neku ruku možda i očekivano, jer su se Guerrilla Games već dokazali sa svojim odličnim DLC ekspanzijama. S druge strane, Forbidden West je dostupan i za PS4 i za PS5, dok će Burning Shores biti ekskluziva za PS5.

Dead Island 2 – 21. april – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Dead Island 2 se vratio iz (ne)mrtvih sa novim developerom i sada konačnim datumom izlaska. Iako poseduje sličan gejmplej kao original, nastavak od igrača traži da ”napadaju, a ne samo da prežive” u Los Anđelesu prepunom zombija. Sa šest likova na raspolaganju, od kojih svaki ima svoje jedinstvene veštine i imunost na zombi virus (naravno), pratimo priču koja za sada deluje prilično zabavno. Postoje i različiti tipovi zombija sa kojima se treba uhvatiti u koštac, a sa borbom koja bukvalno bukti od krvi, sve će vrlo brzo postati poprilično crveno.

Nakon toliko dugog čekanja, lepo je videti da su nam developeri izašli u susret i rešili da Dead Island 2 objave nedelju dana ranije, iako su to verovatno uradili kako se ne bi ”sudarili” sa Jedi: Fallen Order.

The Last Case of Benedict Fox – 27. april – PC, Xbox Series X/S

Prvobitno najavljen na prošlogodišnjem Xbox & Bethesda Game Showcase, The Last Case of Benedict Fox kombinuje mnoge elemente horora (pre svega Lavkraftovskog) i klasičnih Metroidvania igara. Preuzećete ulogu Benedikta Foksa, detektiva koji uranja u svet tajnih organizacija, sablasnih rituala i misterioznih ubistava.

Pored toga što igra izgleda prelepo, pogotovo ako ste ljubitelji horor priča i mračne estetike, jako nas interesuje kakve će novine doneti u izuzetno popularni Metroidvania žanr. Sve u svemu, The Last Case of Benedict Fox za sada izgleda kao jedan od najboljih ekskluzivnih naslova za Xbox konzole.

Star Wars Jedi: Survivor – 28. april – PC, PS5, Xbox Series X/S

Jedi: Survivor smo očekivali u martu, ali je još jedno odlaganje dovelo do toga da novu Star Wars avanturu zaigramo mesec dana kasnije. Na osnovu dosadašnjih trejlera i informacija, deluje kao da će se čekanje isplatiti.

Za mnoge fanove, ultimativna fantazija u bilo kojoj Star Wars igri je da rukuju lajtsejberom kao Džedaj, što je bila najveća ”navlakuša” za Star Wars Jedi: Fallen Order iz 2019. godine, čak iako se činilo da je ‘’pozajmio’’ neke elemente iz Uncharted i Sekiro. Ipak, temelji su postavljeni za uzbudljiviji nastavak, koji još jednom prati Kala Kestisa, i to pet godina kasnije. Iako su nam obećane neke novine na polju combata, uključujući nove poteze, najviše smo uzbuđeni zbog novih načina putovanja po svetu, poput mogućnosti da pripitomimo i jašemo divlje životinje.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version