Vesti

Bethesda kupila studio Nemesys Games

Posted on

FOTO: Bethesda

Microsoftova planirana kupovina Activision Blizzarda još uvek traje, ali to nije sprečilo proizvođača konzola da se angažuje u drugim akvizicijama, jer je Bethesda sada kupila Nemesys Games iz Budimpešte.

Kako je izvestio Timur222, Bethesda je kupila Nemesys Games iz Budimpešte za, ovog momenta, nepoznatu sumu, a studio je rebrendiran u Zenimax Online Studios – Mađarska. Pre akvizicije, Nemesys Games je bio poznat kao outsourcing studio „sa posebnim fokusom na inženjering i pozadinske usluge za AAA studije“.

Zanimljivo je da se akvizicija naizgled dogodila krajem prošle godine, ali je tek otkrivena zbog skromne prirode kupovine. Iz novobrendiranog “Zenimax Online Studios – Hungary“ ukratko su govorili o svojoj ulozi u Bethesdi, navodeći da „Radili smo na mnogim aspektima njihovog vodećeg naslova Elder Scrolls Online, kao i na nenajavljenim projektima. Ponosni smo što smo partner tako visokog kalibra AAA studija.”

Elder Scrolls Online, naravno, radi već skoro deceniju i, iako je uzbudljivo videti kako igra dobija dodatnu podršku, biće zanimljivo videti nenajavljene projekte u radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version