PC

Square Enix uklonio Denuvo zaštitu 2 igre

Posted on

FOTO: Square Enix

DRM je neprijatelj mnogih PC igrača, a Denuvo je najpoznatiji. Dok skoro sve igre sa DRM-om na kraju budu krekovane od strane fanova, developeri su počeli da ga uzimaju u svoje ruke, uklanjanjem DRM zaštite nakon lansiranja. Square Enix je jedna takva kompanija koja to radi, a najnovije igre u kojima je uklonjen DRM su Valkyrie Elysium i Triangle Strategy.

Kao što je otkrio korisnik ResetEra „nsilvias“ preko SteamDB-a, dva najveća naslova Square Enixa od prošle godine – Valkyrie Elysium i Triangle Strategy – tiho su izbrisali svoj Denuvo DRM iz igara.

Za neupućene, glavna izdanja video igara se obično prodaju unapred, pri čemu se veliki deo prihoda od igre prikuplja od prednarudžbina i prodaje prvog dana. Štaviše, Denuvo DRM softver je istorijski bio uzrok mnogih problema, kako u vezi sa performansama tako i sa grafikom, a njegovo uklanjanje služi samo kao korist za celokupno iskustvo igranja.

Sa takvom negativnošću koja okružuje DRM, iznenađujuće je videti toliko developera i izdavača koji koriste uslugu, posebno zato što nije jeftina za implementaciju – košta preko 100.000 dolara. Šta god da je razlog, dobro je videti da je Denuvo uklonjen iz strategije Valkyrie Elysium i Triangle. Međutim, nadamo se da fanovi neće iskoristiti ovu priliku da piratiraju naslov, jer je vredno podržati Square Enixove niche RPG poduhvate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version