PC

Capcom uklonio Denuvo iz Resident Evil Village

Posted on

FOTO: Capcom

Capcom je upravo izdao novo ažuriranje za Resident Evil Village koje uklanja Denuvo tehnologiju protiv neovlašćenog pristupa.

Capcom je takođe uklonio Denuvo sa stranice Steam prodavnice igre. Kao takvi, sigurni smo da je ovo uklanjanje bilo namerno, a ne slučajno.

Resident Evil Village je izašao u maju 2021. Drugim rečima, Capcomu je trebalo skoro dve godine da ga ukloni. Ipak, ovo je odlična vest za sve one koji su želeli da je igraju (ali su je bojkotovali zbog Denuva). Štaviše, PC igrači sada mogu da uporede ovu novu verziju sa starom, kako bi videli da li je Denuvo uticao na njegove ukupne performanse.

Zašto je Capcom uklonio Denuvo zaštitu? Odgovor je više nego prost, jer se ova DRM zaštita naplaćuje na mesečnom nivou kako bi postojala maksimalna zaštita. U slučaju Resident Evil Village, Denuvo je probijen još pre 2 godine, ubrzo nakon izlaska, tako da plaćanje za zaštitu koja ni ne funkcioniše nije imalo nikakvog smisla sem da štiti nova ažuriranja koja su se pojavila tokom ovog perioda od 2 godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version