PlayStation 4

Sony ulaže ogromne resurse u razvoj cloud gaming divizije

Posted on

FOTO: Sony/Playstation

Dok je Xbox proveo mnogo vremena u guranju svojih usluga za cloud igre (nemalo zahvaljujući Microsoftovom vlasništvu nad uslugom Azure), Sony se mnogo više fokusirao na lokalna rešenja za igre. Čini se da se ovo donekle pomera sa brojnim novim oglasima za posao – pored nedavnih glasina – koji sugerišu da Sony ide all-in na igranje u oblaku.

Nakon izveštaja da Soni radi na ručnom uređaju [Q-Lite] koji koristi strimovanje PS5 naslova iz clouda na prenosivi sistem, The Verge je otkrio čitav niz oglasa vezanih za cloud poslove koje je objavio Soni – zapravo 22.

Mnogi od ovih spiskova poslova počinju sa izjavom „Kao član Future Technology Group (FTG) kompanije Sony Interactive Entertainment, imaćete priliku da predvodite revoluciju igara u oblaku. FTG je na čelu postavljanja video igara kvaliteta konzole na bilo koji uređaj.”

Još transparentnija je lista za direktora upravljanja proizvodima za igre u oblaku, čiji je posao da „razvije i isporuči stratešku viziju za striming igara u oblaku na Playstation-u“ i pita kandidate: „Da li ste revolucionarni inovator u strimingu u oblaku prostor za proizvode? Onda se verovatno slažete da je Cloud Gaming na putu da postane glavni deo industrije igara.”

Soni već ima striming igara donekle implementiran u svoj PS5 (i PS4) zahvaljujući dugotrajnom „Remote Play“ – usluzi koja se vremenom polako poboljšavala. Ipak, čini se da ova najnovija lista poslova sugeriše da se Soni priprema za veliki korak ka cloud gejmingu. Nadamo se da ćemo čuti više kada Playstation Q-Lite bude zvanično najavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version