PC

Microsoft radi na sopstvenoj handheld konzoli?

Posted on

FOTO: Screenshot

Ne može se poreći da je uspeh Nintendo Switch i Steam Deck-a pomogao da se inspirišu drugi proizvođači da uđu na tržište ručnih uređaja. Jedna kompanija koja izgleda da se bavi idejom je Microsoft – sa novim video snimkom koji prikazuje Windows 11 korisnički interfejs dizajniran za “prenosive” igre.

Kao što je podelio korisnik Twittera “WalkingCat“, deo Microsoftovog događaja Hackathon od prošlog septembra video je da je jedan zaposleni predstavio najnoviji projekat višeg UX dizajnera Doroti Feng. Ovaj Windows Handheld Mode dolazi sa pokretačem koji omogućava korisnicima da lako pristupe igrama iz mnogih postojećih prodavnica igara, uključujući Steam; PC Game Pass; EA Play; Epic Games Store i još mnogo toga.

Pored toga, ovaj ručni režim dolazi sa optimizovanom tastaturom na ekranu, kao i plutajućom trakom zadataka za dodatnu lakoću korišćenja.

Budući da je deo Hackathon projekta, ne očekujte da će ova funkcija biti objavljena – barem ne u svom trenutnom obliku. Jasno je da je ovaj pokretač rano u razvoju i dolazi od malog tima developera. Uz to, takođe je jasno da i sami zaposleni u Microsoftu imaju veliki interes da prenesu Windows na handheld računare, pa se nadamo da će ovaj projekat Hackathon-a postati stvarnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version