PC

Hogwarts Legacy se prodaje 256% bolje nego očekivano

Posted on

FOTO: WB Games

Iako se očekivalo da će se Hogwarts Legacy dobro prodavati na osnovu snage Harry Poter franšize, postojala je određena zabrinutost zbog niza kontroverzi u kojima je učestvovala JK Rowling, autorka Harija Potera. Igra je na kraju prodata u 12 miliona primeraka u prve dve nedelje, a sada, prema marketinškom vođstvu Svetske banke, igra je zapravo imala preko 250% bolju prodaju od očekivane.

Prema LinkedIn stranici izvršnog direktora WB Games marketinga, Hogwarts Legacy je prodao 256% više nego što se očekivalo pri lansiranju, što je u potpunosti nadmašilo interne projekcije izdavača za igru. Tokom dvonedeljnog perioda, igra je ostvarila prihod od preko 850 miliona dolara.

Iako je WB izjavio da “nema planove“ za Hogwarts Legacy DLC oko lansiranja, uspeh igre je to verovatno promenio. Uspeh igre takođe otvara vrata za potencijalne nastavke u godinama koje su pred nama.

Iako je Hogwarts Legacy dobra igra sa solidnim akcionim gejmplejom, postoje oblasti za poboljšanje. RPG sistemi igre bi mogli biti prošireni u nastavku, omogućavajući igračima da kreiraju više jedinstvenih likova. Drugo očigledno poboljšanje bi bilo dodavanje kvidiča, koji trenutno nije prisutan u igri, ali zato imamo drugi naslov koji je fokusiran samo na ovaj sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version