Nintendo Switch

Mortal Kombat 11 ostvario pola milijarde dolara profita

Posted on

FOTO: NetherRealm

Mortal Kombat je jedno od najvećih imena u borilačkim igrama, sa 30-godišnjom franšizom koja je decenijama udaljena od svog prvobitnog izdanja, a i dalje je jača nego ikada. Uoči očekivanog zvaničnog objavljivanja Mortal Kombata 12, otkriveno je da je najnoviji unos – MK11 – generisao preko 500 miliona dolara čistog profita.

Kako je otkrila publikacija Tech4Gamers, LinkedIn profil koji se odnosi na bivšeg globalnog menadžera brendova za Mortal Kombat i Multiversus tvrdi da je Mortal Kombat 11 iz 2019. „generisao preko 500 miliona dolara profita LTD“ do februara 2022.

Iako ovo u početku može zvučati pomalo nategnuto, od njegovog objavljivanja u aprilu 2019. Mortal Kombat 11 je zvanično prodat u preko 15 miliona primeraka, a igra se nudi na skoro svim mogućim platformama (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, PC i čak i Nintendo Switch).

Štaviše, MK11 je izdao pristojnu količinu DLC-a i čak je uključio premium prodavnicu nalik Fortnite-u – što znači da je igra imala mnogo prihoda/profita, što ovu cifru od 500 miliona dolara čini mnogo verovatnijom.

Obzirom na to da Mortal Kombat 11 zarađuje toliko novca za Warner Bros., nije iznenađujuće videti da tim u NetherRealm-u prelazi direktno sa MK11 na MK12 – pod pretpostavkom da su curenja i glasine istinite, naravno. Iako je uspeh Mortal Kombat uzbudljiv, nadamo se da Warner Bros. neće na kraju izvući pogrešne lekcije iz ovoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version