PC

Vođa razvoja Halo igara prešao u Netflix kako bi radio na AAA igri

Posted on

FOTO: Netflix

343 Industries je prošao kroz mnoge promene u poslednjih šest meseci, pri čemu su mnogi članovi liderskog tima napustili Microsoft. Džozef Stejten, koji je vraćen u Microsoft u pokušaju da vrati Halo Infinite na pravi put, prešao je sa svojih 18 godina karijere u Microsoft-u kako bi pomogao Netflix-u u njegovom rastućem gejmerskom ogranku.

Netflix je prošle godine osnovao Netflix Games i kupio nekoliko studija kako bi pomogao u kreiranju novog sadržaja. Za sada, većina igara koje se nude na Netflix-u su manji, grafički manje zahtevni naslovi, ali Stejten će se pridružiti Netflix-u kao deo napora da se kreiraju AAA igre.

U tvitu ove nedelje, Stejten je najavio da je sada kreativni direktor u Netflix Games-u i da će raditi na “potpuno novoj AAA igri za više platformi i originalnoj franšizi“. Zanimljivo je da je precizirano da će ova igra biti multiplatformska, što ukazuje da će se prodavati kao igra koja se može igrati lokalno na konzolama i računarima, a ne kao igra koja se isključivo strimuje preko Netflix-a.

Iako se u tvitu navodi da će igra biti zasnovana na originalnoj franšizi, ne znamo da li to znači već postojeći Netflix Original ili nešto potpuno novo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version