Gadgets

Steam Deck dobija znatno moćniju konkurenciju – Asus ROG Ally

Posted on

FOTO: Asus

Asus ROG Ally bi trebalo da stigne kasnije ove godine, nudeći moćniju konkurenciju Steam Deck-u, zajedno sa podrškom za Windows umesto za Linux, što će imati prednosti za kompatibilnost igara. Iako je Asus rekao da će ROG Ally biti moćniji od Steam Decka, tačne unutrašnje specifikacije još nisu objavljene. Međutim, novo curenje ukazuje na prilagođeni Ryzen 7840U APU u jezgru sistema.

Manifest isporuke za konzolu koju deli VideoCardz otkriva neke detalje o predstojećoj prenosivoj konzoli. Prema dokumentu, konzola će imati Ryzen 7 7840U APU sa Radeon 780M iGPU, isti APU koji se nalazi na dve druge prenosive konzole: GPD Win Max i AOKZEO A1 Pro. Međutim, Asus je pomenuo da je APU „prilagođen”, sugerišući da je možda modifikovan da odgovara specifičnim zahtevima konzole. Prema najnovijim informacijama, ovaj čip nosi kodni naziv Z1.

Štaviše, ASUS je već potvrdio šifre proizvoda za konzolu. Koliko znamo, postoje dva koda: RC71L i RC71X. Razlika između L i X varijanti trenutno je nepoznata, ali je uobičajeno da proizvođači ručnih uređaja imaju više modela sa različitim opcijama memorije i skladištenja. Varijacije boja ili posebna izdanja takođe mogu objasniti razliku.

Ostale prikazane specifikacije uključuju 16 GB LPDDR5 memorije, 512 GB PCIe 4.0 memorije (M.2 2230) i podršku za Dolby Atmos. Potvrđene su i neke dodatne specifikacije ekrana kao što su osvetljenost od 500 nita i vreme odziva od 7 ms. Očekuje se da će ASUS ROG Ally konzola biti lansirana „uskoro“, prema kompaniji. Očekuje se da će konzola biti objavljena negde u ovom kvartalu.

Hvala za sliku: VideoCardz

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version