Vesti

Activision Blizzard je PONOVO meta milionske tužbe!

Posted on

Foto: Activision Blizzard

Kompanija NetEase od Blizzarda zahteva odštetu u vrednosti od 300 miliona juana (oko 43,5 miliona dolara) zbog raskida ugovora o autorskim pravima usled kojeg su gejmeri iz Kine izgubili pristup njihovim igrama.

Kako prenosi NetEase, preko milion korisnika je izgubilo pristup igrama iz Blizzardovog kataloga kada su kompanije okončale svoje 14-godišnje partnerstvo u januaru 2023. godine. Drugim rečima, kineski igrači više ne mogu da igraju igre kao što su Overwatch, Diablo, Hearthstone, Starcraft i World of Warcraft.

NetEase sada traži masivnu odštetu, prevashodno zbog kršenja gorepomenutog ugovora. Ova odšteta uključuje i povraćaj depozita za predstojeće Blizzard igre. Vrednost raskinutog partnerstava se procenjuje na čak 750 miliona dolara na godišnjem nivou.

Tu nije kraj, jer je Blizzard takođe bio u obavezi da vrati novac svim igračima koji su izgubili pristup njihovim igrama. Blizzard navodno nije ispunio ovo obećanje, usled čega je NetEase bio primoran da preuzme svu odgovornost.

Ova tužba je pokrenuta samo nekoliko nedelja nakon što je Blizzard isplatio kaznu u vrednosti od 18 milion dolara zbog novih optužbi o seksualnom uznemiravanju i polnoj diskriminaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version