PC

Xbox radi na misterioznom nastavku kojem treba čitava decenija za razvoj

Posted on

FOTO: Xbox

Xbox trenutno ima misteriozni nastavak u razvoju kojem bi moglo trebati čak 10 godina da se napravi.

Kako je primetio Stiven Totilo iz kompanije Axios, igra je pomenuta u sudskim dokumentima koji se odnose na tekući pravni spor u ​​kojem grupa samoidentifikovanih igrača pokušava da blokira Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

U jednom trenutku dokument objašnjava da triple-A igrama može trebati dugi period za razvoj, koristeći Halo Infinite kao primer (iako su dužina i cena razvoja sakriveni).

Zatim se kaže: “Na primer, prema jednom izvršnom direktoru Majkrosofta, [], za razvoj budućeg naslova iz [] franšize može biti potrebna decenija.“

Nije jasno da li je ovo potpuno nova igra koja još nije najavljena ili nešto o čemu igrači već znaju, kao što je The Elder Scrolls 6, koji je najavljen na E3 2018 i stoga se čini da je u razvoju najmanje pet godina.

Tod Hauard iz Bethesde rekao je 2021. da je “dobro misliti da je The Elder Scrolls 6 još uvek u fazi dizajna“, sugerišući da je ekskluziva za Xbox još uvek udaljena nekoliko godina.

Što se tiže ovog spora, on je prošlog meseca oboren od strane američkog suda jer tužioci nisu dali nikakve konkretne dokaze, ali hej, barem su nam otkrili da Majkrosoftu i pored svega treba cela decenija da izbaci neku igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version