PC

Microsoft opovrgao glasine da je Hi-Fi Rush neuspeh za Xbox

Posted on

FOTO: Tango Gameworks

Hi-Fi Rush bi mogao biti najveće iznenađenje u 2023. godini do sada, s obzirom da je ekskluzivna igra za Xbox konzole i PC najavljena i objavljena istog dana uz veliku pompu zahvaljujući svojoj jedinstvenoj mehanici igranja i prodornom umetničkom stilu. Nažalost, uprkos kritičkom uspehu, prema rečima insajdera, igra nije bila tako dobra u finansijskom pogledu kako smo se nadali. Microsoft je od tada izašao da opovrgne te tvrdnje, nazivajući Hi-Fi Rush “izuzetnim hitom za nas i naše igrače u svim ključnim merenjima i očekivanjima“.

Insajder iz industrije Džef Grub nedavno je tokom svog podkasta ‘Game Mess’ izjavio da Hi-Fi Rush nije ispunio očekivanja, rekavši: “Na osnovu onoga što sam čuo, jednostavno nije zaradio novac koji je trebao da zaradi. ”

Nakon ovoga, drugi insajder (Jez Corden) je govorio o tome, rekavši: „Ako Xbox vrši pritisak na ZeniMax da ostvari prodaju svojih igara, možda ne bi trebalo da stavlja toliko naglaska na Xbox Game Pass? Šta je ovde cilj?”

Obzirom da su se glasine brzo pretvorile u temu za razgovor, Xbox-ov potpredsednik marketinga igara Aaron Greenberg se oglasio na Twitteru da opovrgne Grubbove tvrdnje, rekavši:

“Hi-Fi RUSH je hit za nas i naše igrače po svim ključnim merenjima i očekivanjima. Ne možemo biti zadovoljniji onim što je tim u Tango Gameworks-u isporučio ovim iznenađujućim izdanjem.”

Hi-Fi Rush je jedinstvena igra sa jedinstvenim konceptom koji je odlično izveden, pa je ohrabrujuće videti da se igra smatra uspehom u očima Microsofta – barem javno. Nadamo se da će Microsoft nastaviti da finansira više kreativnih i jedinstvenih naslova kao što je Hi-Fi Rush.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version