PlayStation 5

Guerilla potvrdio da radi na Horizon Forbidden West nastavku

Posted on

FOTO: Guerilla Games

Jedna od najvećih novih Playstation franšiza koja je kreirana tokom prethodne generacije bio je Horizon Zero Dawn. S obzirom da je prva igra prodata u više od 20 miliona primeraka i da se njen nastavak iz 2022. pokazao kao nastavak uspeha serije, bilo je sigurno pretpostaviti da je na putu još jedna glavna igra. Zahvaljujući novom postu samog Guerilla Games, 3. Horizon igra je sada zvanično potvrđena.

Na svom blogu, uprava Guerilla Games-a objavila je post sa detaljima o brojnim promenama koje se dešavaju u studiju – naime u vezi sa promocijom Angie Smets od direktora studija i izvršnog producenta, do nove uloge šefa razvoja Strategija u Playstation Studios.

Uprkos promeni u rukovodstvu, čini se da će Guerilla Games nastaviti putem koji su zacrtali u poslednjih pola decenije, navodeći da “Imamo puno poverenje u naše novo rukovodstvo dok usmeravaju Guerrilia ka svetloj budućnosti, šireći svet Horizonta sa sledećom Alojinom avanturom i našim uzbudljivim onlajn projektom.”

Ovo je prva zvanična potvrda da se dešava treća glavna Horizon igra. Međutim, kao što je pomenuto, uspeh serije (kao i priroda završetka priče u Forbidden West) u velikoj meri je implicirao da je nastavak na putu.

Takođe smo znali za onlajn projekat koji trenutno radi u Guerilla. Ipak, naziv live-service naslova će biti zasebna stvar, tako da je posebno imenovanjem Aloj u objavi tim potvrdio postojanje Horizon 3 samo ne punim imenom. Nadamo se da će novi direktori Guerilla studija moći da nastave tamo gde se stalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version