Nintendo Switch

Nier: Automata premašio 7,5 miliona prodatih primeraka

Posted on

FOTO: Square Enix

NieR: Automata je započeo svoj život kao pseudo-nastavak veoma nišnog japanskog naslova od jedinstvenog kreatora Joko Taroa. U godinama od objavljivanja 2017, Akcioni-JRPG je doživeo iznenađujuće ogroman komercijalni uspeh – sa timom koji je sada otkrio da je Automata prodata u preko 7,5 miliona primeraka.

Dan nakon 13. godišnjice NieR serije, Square Enix je na Twitteru otkrio da je najnoviji unos u serijalu – NieR: Automata – prodat u preko 7,5 miliona primeraka, rekavši:

“Bićete oduševljeni kada čujete da je do danas prodato ili isporučeno više od 7,5 miliona primeraka NieR:Automata. Hvala vam na ljubavi i podršci!”

Automata je imala zanimljiv život, a igra je u početku bila objavljena isključivo na PS4 i PC-u. Međutim, nakon iznenađujućeg uspeha, igra je prebačena na Xbox konzole – sa PC zakrpom koja je na kraju objavljena kako bi se rešili dugotrajni problemi.

Konačno, NieR: Automata je nedavno prenet na Nintendo Switch, što je verovatno pomoglo da se igra poveća na 7,5 miliona jedinica. Ovo sada čini Automatu jednom od najprodavanijih Square Enix igara ikada objavljenih, s tim što je nadmašila one poput Kingdom Hearts III.

Pošto je prošlo više od 6 godina od lansiranja Automata, nadamo se da će se tim uskoro pripremiti za najavu nove igre. Novi NieR naslov od PlatinumGames sa budžetom koji odražava povećani status serijala bi bio i te kako dobrodošao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version