Domaća Scena

Video igra Lifespace Traveler iz Bosne i Hercegovine osvojila prvu nagradu na velikom svetskom takmičenju

Posted on

U subotu 22. aprila, Lifespace Traveler, video igra iza koje stoji Dino Trnka iz Bosne i Hercegovine, osvojila je prvo mesto na internacionalnom takmičenju Game Development World Championship 2022, u kategoriji za najbolju indie video igru po izboru publike. 

Prema rečima organizatora, ovo je kategorija u kojoj je konkurencija bila najveća i u kojoj je bilo najteže pobediti. Međutim, ulaskom u top 10, Trnkina igra koja je bila u razvoju četiri godine, dobila je veliku pažnju javnosti zahvaljujući čemu je donela pobedu Bosni i Hercegovini.

”Lep je osećaj nakon svega. Konkurencija je bila jaka, posebno u kategoriji u kojoj sam se ja prijavio. Veoma mi je drago, iz više razloga. Prvo što će mi ova pobeda služiti kao promocija za samu igru. Takođe i same nagrade, pa i putovanje u Finsku, kada ću biti u prilici da posetim kompaniju koja se bavi razvojem video igara. To je potvrda da je moguće uspeti i sa ovakvim projektom, na kome sam samostalno radio četiri godine. Sve ovo je odskočna daska, jer želim da nastavim sa usavršavanjem”, rekao je Trnka.

Nagrada će omogućiti Dinu posetu najboljim finskim kompanijama koje se bave kreiranjem video igara i licenci za različite softverske pakete. 

Lifespace Traveler je akciona cyberpunk igra puna uzbuđenja koja je jednostavna za naučiti, ali izazovna za savladati. Igra zahteva brze reflekse, strpljenje i koncentraciju. Zbog toga je namenjena igračima koji žele testirati svoje reflekse u brzim i nepredvidivim izazovima dok otkrivaju tajne mračnog distopijskog sveta. 

”Želim da ljudi uživaju igrajući moje video igre kao što ja uživam u onima koje je neko drugi kreirao”, kazao je Trnka.

Lifespace Traveler će biti dostupan za Steam krajem juna 2023. godine. Gejmplej trejler za igru možete pogledati ovde.

Proglašenje pobednika možete pogledati na ovom linku.

Game Development World Championship 2022 (GDWC) je otvoreno, svetsko takmičenje u razvoju igara čiji je cilj isticanje novih talenata u usponu. Takmičenje se održava već 10 godina i na istom je učestvovalo više od 25.000 programera iz 145 različitih država, a samo u 2022. godini je prijavljeno 3600 igara. Do sada su podeljene nagrade u vrednosti od više od pola miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version