PC

Ako Microsoft uspe da kupi Activision, Call of Duty bi na Game Pass došao tek 2025. godine

Posted on

Kada su prvi izveštaji o kupovini Microsoft Activision-Blizzarda izašli na videlo, mnogi su odmah pomislili da će dobiti Call of Duty na Xbox Game Pass-u. Međutim, čini se da je to trebalo da se desi nekoliko godina nakon što je akvizicija završena.

Britanska uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) značajno je uticala na Microsoftove planove da kupi Activision Blizzard. CMA je nedavno blokirao akviziciju u Velikoj Britaniji, navodeći cloud gaming kao glavni razlog. Da je otkup odobren, jedna velika prednost od toga da Activision postane kompanija u vlasništvu Microsofta bila bi uključivanje Call of Duty naslova na Xbox Game Pass, dajući igračima pristup jednoj od najpopularnijih franšiza u istoriji uz mesečnu naknadu.

Međutim, izveštaj CMA ukazuje da Call of Duty neće biti dostupan na Xbox Game Pass-u do 2025. Iako izveštaj CMA navodi da će koristi od kupovine početi da se prikupljaju u razumnom periodu, nejasno je odakle dolazi ovaj plan izdanja za 2025. godinu. Ako je tačno, to znači da čak i ako akvizicija prođe, još uvek će proći nekoliko godina pre nego što bi fanovi Call of Duty-a uživali u prednostima Game Pass servisa.

Microsoft je najavio da će uložiti žalbu na odluku CMA, ali je neizvesno da li će to rezultirati drugačijim ishodom. Bez obzira na rezultat, Microsoft je potvrdio da će Activision naslovi završiti na Game Pass-u ako spajanje bude odobreno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version