PlayStation 5

Insajder industrije garantuje da je PS5 Pro u razvoju

Posted on

Sa prethodnom generacijom konzola, po prvi put smo videli pojam nadogradnje konzole u sred trajanja njene generacije zahvaljujući izdanju Playstation 4 Pro i Xbox One X sistema. Glasine otkrivaju da Sony planira da ima sličnu strukturu izdanja za PS5 trenutne generacije, sa Pro varijantom koja će biti objavljena u nekom trenutku u budućnosti. Ove tvrdnje su sada ponovljene, a procurelac je izjavio da je to istina sa 100% stepenom sigurnosti.

Kao što je izvestio poznati leaker Tom Henderson preko Insider Gaming-a, “iako bi Playstation 5 Pro mogao biti otkazan u bilo kom trenutku, Insider Gaming može sa 100% sigurnošću izvesti da je Playstation 5 Pro trenutno u razvoju.

Nudeći dodatne detalje o ovom osveženom sistemu, Henderson je nastavio: “Iako u ovom trenutku ne možemo da izveštavamo o više pojedinosti, razumemo da će prvi prototipovi kompleta za developere ići first party studijima u narednih nekoliko meseci, sa third party developerima koji će ih dobiti do kraja godine“.

Izveštaj se završava tvrdnjom da je ovaj PS5 Pro planiran za puštanje negde u četvrtom kvartalu 2024. (iako bi se to naravno moglo promeniti). Iako se u početku može činiti prerano za razgovore o PS5 Pro, PS4 Pro prethodne generacije lansiran je krajem 2016. – samo tri godine nakon PS4.

Uz to, Sonijev Playstation 5 uključuje prilično vrhunske komponente (za razliku od PS4 koji je u suštini bio zastareo pre nego što je uopšte izašao) i tako se ideja o Pro varijanti čini mnogo manje potrebnom. Ipak, biće zanimljivo videti da li će ovaj PS5 Pro na kraju biti najavljen – i kako će ga Sony predstaviti fanovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version