PC

Bagovi koji su mesecima mučili igrače u Apex Legends izazvani samo jednom linijom koda

FOTO: Respawn Entertainment

Respawn je otkrio da je jedna linija koda mesecima izazvala brojne bagove u Apex Legends.

Bagovi, na koje su igrači počeli da se žale kada je 16. sezona igre počela u februaru, uključivali su vizuelne probleme kao što su oštećenja koja se nanose granatama koje kao da nisu eksplodirale i oružje koje ispaljuje glasne rafale kada se puca samo jednom.

Respawn je na Redditu detaljno opisao otkriće greške, što je opisano kao pronalaženje “igle u plastu sena“.

Tim je to opisao kao “kompleksan problem za koji smo znali da utiče na našu zajednicu, ali ga je teško reprodukovati uprkos detaljnim izveštajima“ i “mali su minimalne kontakte interno“.

Uzrok problema je navodno bila nova puška Nemesis, koja je predstavljena na početku 16. sezone. Pištolj ima efekat čestica koje se “pojačavaju kada se zagreju“, ali Respawn je odlučio da kada je pištolj nenapunjen nema svrhe pokazivati efekat, pošto bi efekat trošio resurse uprkos tome što bi bio skriven.

Samim tim, svaki igrač sa ovim pištoljem koji je bio uncharged slao bi serverima komandu za svaki frejm što je opterećivalo servere i izazivalo gomili igračima probleme, i to čak kada oružje ne bi ni bilo u ruci legende.

Srećom, linija koda je ispravljena i nema više bagova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top