Vesti

Gasi se Playstation first-party studio PixelOpus

Posted on

FOTO: Sony

PixelOpus nije bio jedan od najpoznatijih Sonijevih PlayStation first-party studija, ali je bio jednako bitan – praveći manje i umetničkije igre. U neočekivanom potezu, iako je studio išao uzlaznom putanjom, PixelOpus je zatvoren bez mnogo pompe.

Vest su objavili na Twitteru, gde je zvanični nalog PixelOpusa rekao: “Dragi prijatelji, završila se naša PixelOpus avantura. Dok tražimo nove budućnosti, hvala vam od srca na milionima strastvenih igrača koji su nas podržavali i našoj misiji da stvaramo lepe, maštovite igre sa srcem. Veoma smo vam zahvalni!”

Posle ovog iznenađenja, IGN je pitao Sony za potvrdu, a oni su odgovorili: “PlayStation Studios stalno procenjuje svoj portfolio i status projekata studija da bi bili sigurni da se slažu sa kratkoročnim i dugoročnim strateškim ciljevima organizacije. Kao deo skorašnjeg pregleda, odlučeno je da će se PixelOpus zatvoriti 2. juna.”

Za one koji ne znaju, PixelOpus je bio mali tim koji je Sony osnovao 2014. godine kao svoj interni studio. Od tada su napravili Entwined i Concrete Genie iz 2019. godine – dve jedinstvene i umetničke igre.

Od ove dve igre, Concrete Genie je bio ambicioznija igra, a posle nje su trebali da naprave još jednu igru. Nažalost, ta igra nikada neće izaći. Sa otkazivanjem podrške za Dreams posle izlaska i sada sa zatvaranjem PixelOpusa, nadamo se da Sony neće da se otarasi svojih manjih studija. Videćemo šta će biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version