PlayStation 4

Horizon Forbidden West prodat u preko 8,4 miliona kopija, čitav serijal premašio 32 miliona

Posted on

FOTO: Guerrilla Games

Horizon Forbidden West je ostvario prodaju od 8,4 miliona kopija i podigao ukupan broj prodatih igara iz ove franšize na 32,7 miliona.

To je objavio studio Guerrilla Games u postu na PlayStation Blogu povodom obeležavanja 20 godina postojanja.

Jan-Bart van Beek, direktor studija, je rekao da su to kopije koje su “stigle do kupaca” do 16. aprila 2023, a ne samo isporučene prodavnicama.

Igra je izašla za PS4 i PS5 u februaru 2022. godine, a prošlog meseca je objavljeno i PS5-only proširenje, Horizon Forbidden West Burning Shores.

“Horizon su zaigrali milioni ljudi širom planete zahvaljujući PlayStationovim servisima za pretplatu i drugim inicijativama, kao što su PlayStation Plus i Play at Home”, kazao je Van Beek. “To je uspeh koji nismo mogli ni da sanjamo pre dvadeset godina kada smo počeli da stvaramo igre.”

Prva igra iz serijala, Horizon Zero Dawn, je lansirana za PS4 u februaru 2017. i kasnije prebačena na PC u avgustu 2020.

Sony, kao izdavač, je u februaru 2022. godine saopštio da je igra prodala više od 20 miliona kopija, što je duplo više od 10 miliona koje su prijavljene u februaru godinu dana ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version