Nintendo Switch

SEGA otkrila sveukupnu prodaju svojih najvećih franšiza

FOTO: SEGA

SEGA nije industrijski gigant kakav je bila nekad, ali je zadobila poštovanje u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući tome što se više fokusirala na izdavanje kvalitetnih naslova. Kao deo nedavnih finansijskih izveštaja kompanije, SEGA je ponudila ukupne statistike prodaje svojih najpopularnijih franšiza.

SEGA (i nova podružnica Rovio) su nedavno održali konferenciju za novinare za svoje investitore, nudeći nove statistike prodaje i još mnogo toga o svojim mnogobrojnim franšizama. Kao deo toga, kompanija je objavila ukupne brojke prodaje jedinica za svoje najveće franšize, a raspodela je sledeća:

Japanski studiji

  • Sonic the Hedgehog – 1.4 milijarde
  • Like a Dragon (Yakuza) – 20 miliona
  • Persona – 17 miliona
  • Phantasy Star – 9 miliona

Evropski studiji

  • Total War – 38 miliona
  • Football Manager – 24 miliona
  • Company of Heroes – 10 miliona
  • Two Point (Hospital and Campus) – 3 miliona

Iako je Sonic the Hedgehog daleko najveća SEGA franšiza, iznenađuje razlika u prodaji između njega i druge najpopularnije franšize. Međutim, treba napomenuti da brojka od 1.4 milijarde uključuje besplatne mobilne naslove i tako da poređenje nije 1 prema 1.

Čak i tako, sigurno je pretpostaviti da će Sonic the Hedgehog uvek ostati lice SEGE, uprkos tome što ima kritički hvaljenije franšize. Nadamo se da će eventualno izdanje Persone 6 pomoći toj franšizi da dostigne nove visine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top