PC

Studio sa sedištem u Beogradu koji je radio Fallout 76 sada razvija AAA Unreal 5 igru

Posted on

FOTO: Bethesda

Sperasoft Studios je studio za ko-razvoj igara sa sedištem u Silikonskoj dolini, koji inače ima sedište i u Beogradu. Ovaj studio je učestvovao u mnogim velikim izdanjima – među kojima su Fallout 76, The Outer Worlds, Dead Space (2023), i Star Wars the Old Republic, i to je samo delić liste. Sada se čini da tim radi na svojoj sopstvenoj AAA akcionoj-RPG igri iz trećeg lica koja koristi Unreal Engine 5.

Kako je otkrio Timur222 na Twitteru, tehnički direktor igara u Sperasoft Studiosu AndrewK je na svom LinkedInu naveo da trenutno rade na “neobjavljenom AAA 3rd-person akcionom-RPG-u” i dodao da se igra razvija koristeći najnoviji i najbolji Unreal Engine 5 od Epic Gamesa.

Iako ovo nije prva igra koju je Sperasoft Studios razvio samostalno, čini se da je njihova najveća do sada. Kao što je rečeno, tim je ranije radio na nekoliko novih i originalnih franšiza, ali nijedna od njih se ne bi mogla nazvati AAA, a na spisku naslova su relativno nepoznati ‘True Russian Hunt’ i ‘Wheels of Destruction’.

Uvek je zanimljivo videti studije koje prelaze od indie iskustava do masivnih AAA naslova. Nadamo se da šta god da tim radi, koriste svoja iskustva iz desetina naslova ko-razvijenih tokom godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version