Nintendo Switch

Nintendo Switch je treća najprodavanija konzola svih vremena

Posted on

Od svog lansiranja u proleće 2017. godine, Nintendo Switch se konstantno prodavao kao lud. Hibridna handheld konzola se nalazila na vrhu liste najprodavanijih konzola. Sa najnovijim objavljenim brojkama, sigurno je reći da bi Switch vrlo lako mogao postati najprodavanija konzola svih vremena – prodavši preko 125 miliona jedinica do sada.

Nintendo je nedavno ažurirao svoje brojke prodaje hardvera i softvera. Tokom 3 meseca koji su se završili 31. marta, Nintendo je prodao 3.07 miliona Switch-a. Ukupan broj prodatih sistema dostigao je 125.62 miliona.

Ova najnovija brojka stavlja Switch ispred PlayStation 4 (117.2 miliona) i Game Boy / Game Boy Colour (118.69 miliona). To ga čini 3. najprodavanijom konzolom svih vremena – uključujući i “ručne” konzole.

Budući da sada ima preko 6 godina, Switch sigurno počinje da oseća svoje godine. Biće zanimljivo videti koliko će još jedinica prodati – i da li će se približiti DS-u i PS2 sa preko 150 miliona prodatih jedinica. Vreme će pokazati, ali počinje da se čini prilično verovatnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version