PC

Capcom beleži rekordnu prodaju igara

Posted on

FOTO: Capcom

Capcom je imao zanimljivu istoriju u industriji video igara. Iako je nekada bio jedan od najvećih igrača u industriji, njihov ugled je opao tokom ere Xbox 360 / PS3. Ipak, Capcom se vratio jači nego ikad i prodao je više igara nego ikada ranije tokom protekle godine.

Prema nedavno objavljenim fiskalnim izveštajima za kraj godine, Capcom je između 1. aprila 2022. i 31. marta 2023. prodao 41,7 miliona igara. To je značajan porast u odnosu na prethodnu godinu kada je prodato 32,6 miliona jedinica.

Ovaj uspeh je doprineo da Capcom postigne šestu uzastopnu godinu rekordnog profita na svim nivoima i desetu uzastopnu godinu rasta operativnog dohotka. Takođe, ovo je bila rekordna godina za izdavača.

Ako pogledamo neke od najvećih Capcom igara u poslednjih 12 meseci, najprodavaniji proizvod kompanije za ovu godinu bio je Monster Hunter Rise: Sunbreak sa skoro 5,5 miliona prodatih jedinica tokom perioda.

Na drugom mestu se nalazi nedavno objavljeni Resident Evil 4 Remake sa preko 3,75 miliona prodatih jedinica u nedelji između njegovog lansiranja 24. marta i 31. marta. Na trećem mestu se nalazi osnovna verzija igre Monster Hunter Rise sa 3,7 miliona prodatih kopija tokom fiskalne godine (što znači da je ukupno prodato 12,7 miliona jedinica).

Sa predstojećim izlaskom Street Fighter 6 kasnije ove godine i očekivanom prodajom miliona kopija RE4, biće zanimljivo videti kako će izgledati fiskalni izveštaji sledeće godine i da li će to biti još jedna rekordna godina za Capcom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version