Domaća Scena

PLAY! 168 – MAJ 2023

Posted on

168. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Problemi sa optimizacijom igara su i te kako zastupljeni na današnjem tržištu. Ako uzmemo u obzir njihov budžet, očekivali bismo da su AAA naslovi u nekoj meri imuni na ove boljke, ali to nažalost nije slučaj. Dobar primer je Star Wars Jedi: Survivor, koga smo uprkos ovim problemima imenovali za našu igru meseca. Survivor je i dalje odlična igra, verujte nam!

Pored opisa najnovije Kalove pustolovine, na stranicama 168. broja Play! časopisa ćete pročitati i naše utiske o XDefiant, potencijalnom Call of Duty konkurentu iz Ubisoftove kuhinje. Spremili smo vam recenziju dugoočekivanog Dead Island nastavka, kao i opis DLC-a za kultni Horizon Forbidden West iz 2022. godine. Ne propustite ni tekst o Goblin and Coins II, nostalgičnom platformeru iza koga stoji domaći indie developer Nikola Bulj.

Na temu game dev scene iz regiona, imali smo priliku da popričamo sa Dinom Trkom, samostalnim developerom iz Bosne i Hercegovine. Fokusirali smo se na njegovu predstojeću igru Lifespace Traveler, koja je pobedila na internacionalnom takmičenju Game Development World Championship 2022 u kategoriji za najbolju indie video igru po izboru publike. Jedva čekamo da isprobamo Lifespace Traveler ovog leta!

Za kraj smo vam spremili tekst koji će vam dati odgovor na jedno vrlo važno pitanje: ”Da li ćemo dobiti Pro konzole nove generacije?”

Kako se ovaj uvod ne bi pretvorio u trejlere za današnje filmove, ovde ćemo se zaustaviti. Uživajte!

168. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version