Vesti

Sony otkazao sci-fi pucačinu studija Final Strike Games

Posted on

FOTO: FInal Strike Games

U poslednjih nekoliko godina Sony se udružio sa nekoliko malih, ali obećavajućih indie studija – mnogi od kojih se sastoje od veterana industrije. Samo neka od partnerstava su uključivala FireSprite Games, Haven Studios, Deviation Games i još mnogo toga. Jedno takvo partnerstvo je navodno bilo sa Final Strike Games-om, koji je radio na neobjavljenoj sci-fi pucačini. Nažalost, igra je navodno otkazana, a 40% radne snage studija je otpušteno.

Kako je otkrio i izvestio Timur222, “Sony je otkazao neobjavljeni sci-fi šuter u Final Strike Games-u. Igra je bila u razvoju 3 godine. (Bila je 2 godine daleko od objavljivanja). Platforme su bile PS5 i PC.”

Prema Timuru (i zahvaljujući brojnim developerima koji su od tada progovorili), otkazivanje ove igre došlo je zajedno sa smanjenjem veličine studija za 40%, što znači da je značajan deo zaposlenih otpušten.

Za one koji nisu upoznati, Final Strike Games je osnovan 2016. godine, a njihovo prvo izdanje bio je 3v3 3rd person shooter Rocket Arena, objavljena od strane EA-a i objavljen 2020. godine. Nakon 4 sezone ažuriranja, tim se prebacio na pomoć u podršci za live service za sve popularniji Fortnite u junu 2021. godine – sa sada otkazanom franšizom na kojoj je započet razvoj u avgustu iste godine.

Malo se zna o otkazanoj Sci-fi pucačini ilio nivou uključenosti Sony-a, ali bez obzira na to, razočaravajuće je videti da je nešto što bi moglo biti obećavajuća nova franšiza otkazano. Verovatno je postojao dobar razlog za njegovo otkazivanje i tako na duže staze nadamo se da je to bila ispravna odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version