Vesti

U Final Fantasy 16 avantura se odvija u 6 različitih kraljevstva

Posted on

S obzirom da uskoro izlazi dugo očekivana igra Final Fantasy 16, fanovi su sve više nestrpljivi i žele da istražuju zemlju Valisthea – ovaj novi svet koji nam stiže u ovom novom Final Fantasy izdanju. 

Ono što za sad znamo jeste da će Valisthea imati 6 različitih država na svom području. Pa da vam prekratimo nestrpljivost, spremili smo mali tekst o tim državama kako biste znali šta možete da očekujete. 

U Valisthea, kraljevstva su napravljena okolo moćnih prirodnih formacija zvanih Mothercrystals koji proizvode neprocenjivu energiju zvanu aether. Da bi se ovi Mothercrystals štitili, kraljevstva koriste Dominante – ljude rođene sa sposobnošću da kontrolišu prizvana čudovišta koja se zovu Eikons.

Svako kraljevstvo kontroliše svoje Dominante, a masivna moć Eikona se koristi da se balansira politička moć posebnih nacija. A to su:

  • The Grand Duchy of Rosaria
  • The Crystalline Dominion
  • The Holy Empire of Sanbreque
  • The Dhalmekian Republic
  • Kingdom of Waloed
  • The Iron Kingdom

The Grand Duchy of Rosaria je oformljena veoma davno od strane male grupe nezavisnih provincija u zapadnom kontinentu Storm. Ona je dom protagoniste Clive Rosfield-a i njegovog mlađeg brata Joshua. Oni su obojica Dominanti sa svojim sopstvenim Eikonsima. Drake’s Breath, njihov Mothercrystal se nalazi u samom srcu vulkana.

The Crystalline Dominion  se nalazi između istočnog kontinenta Ash i zapadnog Storm. Ovo kraljevstvo je napravljeno oko najvišeg Mothercrystala koji se zove Drake’s Tail. Iako je ova površina mala, mnoge bitke su se u prošlosti odigrale ovde – jer pozicija koju ima je strategijski odlična i hteli su da je zaplene.

The Holy Empire of Sanbreque je okarakterisano kao najveća teokratska sila u Valisthea. Ovo je veoma religiozno kraljevstvo koje se nalazi na severoistoku Storm-a. Glavni grad Oriflamme je sagrađen oko Mothercrystala koji se zove Drake’s Tail. 

The Dhalmekian Republic se sastoji od 5 država na zapadnom delu kontinenta Storm. Mothercrystal ove nacije – Drake’s Fangs je sakriven u srcu planinskog venca. Kontrola ove republike nad svojim Mothercrystal i aether-om je dovela do dominatnnog položaja u južnom delu Vaisthea.

The Kingdom of Waloed  kontroliše ceo istočni deo kontinenta Ash. Trenutni vladar je Dominant Eikona Odin. Ovo kraljestvo ima svoju snagu zahvaljujući kristalu Drake’s Spine.

The Iron Kingdom je sačinjen od male grupe ostrva koji su u blizini obale Storm kontinenta. U njima vlada ekstremna vera obožavanja kristala koja je poznata kao Crystalline Orthodox. Oni kontrolišu  Mothercrystal Drake’s Breath  koji se nalazi u samom srcu ostrva. Iron Kingdom ima lošu istoriju sa svojim komšijama Grand Duchy of Rosaria. 

Vrlo brzo ćete imati priliku da se upoznate sa svim ovim predelima i stanovnicima istih. Final Fantasy 16 stiže na PS5 22. juna. Do tad ćemo saznati razne nove informacije i nestrpljivo čekati izlazak. 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version