Nintendo Switch

Nintendo je preko godinu dana radio samo na poliranju Zelda: Tears of the Kingdom

Posted on

FOTO: Nintendo

6 godina nakon Breath of the Wild, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je konačno u rukama fanova. Jedan od najvećih utisaka iz igre do sada je neverica u to kako je proizvođač konzola uspeo da pokrene ovaj ambiciozni naslov na neadekvatnom Switch hardveru. Producent igre je otkrio da je tim proveo preko godinu dana polirajući igru kako bi postigao ovaj rezultat.

Govoreći u intervjuu koji je sproveo TheWashingtonPost, producent Zelda serijala Eiji Aonuma otkrio je da je Tears of the Kingdom odložen sa početne godine izlaska 2022. na maj 2023. kako bi “bili sigurni da je sve u igri 100 posto po našim standardima”.

Godinu dana kašnjenja kako bi se fokusirali gotovo isključivo na poliranje pomaže da se shvati ne samo zašto je igra tako dugo dolazila, već i kako igra uopšte može da se pokreće na Switch-u na način na koji to radi.

2023. godina nije bila najbolja za igre koje se objavljuju u poliranom stanju. Kao takvo, ne samo da je dobrodošlo, već i ohrabrujuće videti kako Nintendo voli da odloži igru za čitavu godinu kako bi osigurao da stigne u solidnom stanju i da to na kraju i učini. Nadamo se da će to inspirisati druge studije i izdavače da urade isto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version