PC

Blezinski kupuje prava na LawBreakers od izdavača Nexon

Posted on

U poslednjih nekoliko nedelja, Cliff Bleszinski je tvitovao o mogućnosti oživljavanja Lawbreakers-a. U ovom trenutku, on je već pokušao da stupi u kontakt sa Nexon-om da bi video da li bi bili zainteresovani za oživljavanje igre, a sada se čini da svoju pažnju usmerava na pregovaranje kako bi vratio prava.

U ažuriranju objavljenom pre nekoliko dana, Cliff je potvrdio da je bio u kontaktu sa prijateljem koji poseduje igrački studio koji bi bio zainteresovan za rad na Lawbreakers-u. Sada ima advokata koji kontaktira Nexon kako bi pregovarao o pravima da ovaj studio vrati igru.

U drugim tvitovima, Bleszinski je dodao da neće direktno raditi na igri sam, već će umesto toga biti konsultant koji pruža povratne informacije tokom puta. Nije jasno sa kojim studijom Bleszinski ima sve to dogovoreno, ali ceo plan zavisi od toga da li će Nexon biti voljan da se odrekne LawBreakers franšize po razumnoj ceni.

LawBreakers je izašao u čudno vreme. Igra je objavljena 2017. godine kao direktna konkurencija Overwatch-u, koji je bio najpopularniji hero shooter na tržištu u to vreme. Na kraju, LawBreakers nije privukao interesovanje i broj igrača potreban da bi Boss Key Productions ostao na površini, pa se studio okrenuo ka Radical Heights, Battle Royale igri koja je doživela sličnu sudbinu. Nakon što obe igre nisu uspele da privuku dovoljno interesovanja, Bleszinski je bio primoran da zatvori Boss Key Productions i franšize su prodate, pri čemu je Nexon stekao LawBreakers a Squanch Games stekao Radical Heights.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version