PlayStation 5

Playstation Project Q ima bateriju koja traje samo 3-4 sata

Posted on

FOTO: Sony

Tokom nedavnog PlayStation Showcase, Sony je zvanično najavio Project Q – prenosni uređaj sa omogućenim Remote Play-om koji vam omogućava da igrate svoje PS5 igre. ali ne mnogo daleko od konzole. Malo detalja je podeljeno u tom trenutku, ali prema navodima jednog insajdera iz industrije, trajanje baterije Project Q-a će biti iznenađujuće kratko.

Nakon zvanične najave Project Q, insajder iz industrije Tom Henderson je otkrio da će prenosni uređaj za strimovanje igara imati trajanje baterije od samo 3-4 sata.

Ovo je iznenađujuće, posebno s obzirom na činjenicu da prenosni uređaj ne pokreće igre na svojoj hardveru, već samo strimuje video putem PlayStation Remote Play usluge. Uređaj će imati 8-inčni LCD panel koji radi na 1080p i 60fps.

Pored toga, rečeno je da prenosni uređaj uključuje sve impresivne funkcije DualSense kontrolera (giro, haptiku, adaptivne okidače i još mnogo toga), što bi moglo doprineti razočaravajućem trajanju baterije.

Henderson je takođe otkrio da se planira da Project Q bude lansiran negde sredinom-krajem novembra. Najava Project Q dočekana je sa velikom dozom skepticizma – a ako su ove glasine o trajanju baterije tačne, onda se stav prema ovom novom uređaju verovatno neće uskoro promeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version