PC

Redfall developeri su se nadali da će Microsoft otkazati projekat

Posted on

FOTO: Arkane

Prema novom izveštaju Bloomberga, razvoj igre Redfall je bio otežan zbog nedostatka jasnog pravca, velikog broja promena osoblja i nedovoljnih resursa. Igra je prošlog meseca izašla sa brojnim tehničkim problemima i loše je ocenjena na Metacritic-u.

Redfall je multiplayer loot shooter, žanr koji je nov za kreatora Arkane Studios. Arkane je najpoznatiji po svojim kritički hvaljenim singlplejer igrama kao što su Dishonored i Prey.

Projekat je započeo razvoj 2018. godine nakon što je predstavljen osoblju kao “multiplayer Arkane igra”. Neki članovi su navodno našli prezentaciju zbunjujućom i nisu bili sigurni da li će vrsta gejmpleja po kojoj je Arkane poznat dobro prevesti u co-op okruženje.

Razvojni tim igre je navodno stalno bio pod pritiskom, sa manje od 100 zaposlenih u Arkane-ovoj kancelariji u Austinu i nedovoljnom podrškom za outsourcing koju je pružila Bethesda. Nakon dosta odlaska kvalitetnih developera i brojnim promena u viziji, pojedini su se nadali da će projekat biti otkazan, ali je Microsoft nastavio da pritiska da se razvoj nastavi i dobili smo ovo na šta Redfall sada liči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version