Vesti

Starfield na PC ima zahtevnu konfiguraciju

Posted on

Oni koji planiraju da igraju Starfield na svom računaru trebali bi proveriti sistemsku konfiguraciju, posebno deo u kojem se navodi da će igrači morati da poseduju solid-state disk (SSD) kako bi igra mogla da se pokrene. 

Fanovi RPG igara imaju mnogo toga da očekuju u 2023. godini, ne samo dugo očekivani naučno-fantastični akcioni naslov iz Bethesda-e, iako je svakako sledeća igra od studija koji je kreirao Skyrim glavna tačka kada su u pitanju nadolazeće role-playing igre.

Nedavni Xbox Games Showcase pružio je priliku da se pogledaju neki od nadolazećih naslova, a odmah zatim je održan i Starfield Direct događaj. Tokom ovog poslednjeg događaja, Bethesda je otkrila dodatne detalje o svojoj novoj igri, kao što je činjenica da će Starfield imati ekspanziju post-launch putem DLC-a, a takođe je developer imao priliku da pokaže sistem veština i mogućnost prilagođavanja svemirskog broda.

Starfield je ekskluzivni naslov za Xbox, ali to takođe znači da će ga moći igrati i korisnici PC-ja. U skladu s tim, objavljeni su i hardverski zahtevi koji pokazuju da korisnicima, u najvećem delu, neće biti potrebna posebno ekstremna konfiguracija

Međutim, ono što se ističe na listi specifikacija je činjenica da će igrači morati da imaju SSD, što sugeriše da igra neće biti pokrenuta na HDD-u. Prema izveštaju sajta DSO Gaming, “normalan” SATA SSD trebao bi biti dovoljan i većina korisnika PC-ja verovatno već poseduje solid-state disk, tako da to možda i neće biti veliki zahtev. Ipak, ovo donekle ukazuje na smer kojim moderna AAA gaming industrija ide u 2023. godini.

Starfield će biti dostupan na PC i Xbox Series X/S od 6. septembra 2023. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version