Domaća Scena

SVAKA ČAST! iNation obezbedio plasman za SVETSKO IESF PRVENSTVO!

Posted on

Pobedom protiv Izraela u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija, iNation se zvanično plasirao za ovogodišnji svetski IeSF šampionat u Jašiju gde će braniti boje naše zemlje. Izraelci su se hrabro borili, ali nisu bili ravni našoj reprezentaciji!

INation se treću godinu zaredom pokazao kao ubedljivo najbolji tim na nacionalnim kvalifikacijama. Ekipa koju čine Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić je bila izuzetno dominantna na domaćem tlu, ali na putu do svetskog prvenstva morala je da savlada i najbolje timove iz Evrope.

INation je grupnu fazu regionalnih kvalifikacija započeo iz grupe D, gde se takmičio sa reprezentacijama Crne Gore, Bugarske i Azerbejdžana. Sa dve pobede i jednim porazom u grupnoj fazi, iNation je uspešno obezbedio plasman u četvrtfinale kvalifikacija, i time zakazao okršaj sa Izraelom.

U ovom meču nije bilo mesta za grešku, pošto bi poraz za ove dve ekipe označio momentalnu eliminaciju, dok bi im pobeda obezbedila plasman za svetsko prvenstvo – pobeda u četvrtfinalu je bila dovoljna za prolaz!

Ovaj duel je bio vrlo izjednačen jer su oba tima konstantno održavala minimalnu razliku u rundama. Međutim, naši reprezentativci su otišli korak dalje, i pokazali se kao bolja ekipa kada je to bilo najvažnije. Sa rezultatom 16-13 na obe mape, iNation se uspešno plasirao za svetsko IeSF prvenstvo! Pored iNationa, evropske reprezentacije koje su obezbedile plasman su Poljska, Mađarska, Ukrajina, Belgija, Češka, Nemačka, Danska i Švedska.

Printscreen: Liquipedia

Snimak meča protiv Izraela možete pogledati OVDE!

Za iNation nastupaju:

  • Ivan ”choiv” Živković
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Vladan ”kind0” Mandić
  • Aleksa ”Impulse” Stankić

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao sve nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. To nije sve, jer se za Srbiju ove godine takmičila i naša ženska CS:GO reprezentacija!

Za informacije o ostalim reprezentacijama, posetite ovaj link.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version