Vesti

Avowed može imati posledice na The Elder Scrolls

Nakon dugog čekanja, igrači su konačno dobili značajan prikaz gameplay-a i period izlaska za nadolazeći RPG Avowed, koji razvija Obsidian Entertainment. Ova igra se odvija u istom univerzumu kao i Pillars of Eternity, ali će preći u žanr akcijskog RPG-a iz prvog lica sličnog The Elder Scrolls serijalu. 

Obsidian se nedavno vratio igrama iz prvog lica putem The Outer Worlds i Grounded, stoga su očekivanja visoka za Avowed. Igra već izgleda impresivno i trebala bi zadovoljiti želju za novim single-player naslovom koju mnogi fanovi Elder Scrolls serijala žele.

S obzirom na to koliko Avowed izgleda slično The Elder Scrolls serijalu, posebno Oblivionu i Skyrimu, teško je ne spomenuti i The Elder Scrolls 6. Bethesda je godinama nagoveštavala svoj sledeći fantasy RPG, ali se ne očekuje da će biti objavljen prije 2026. godine, što je petnaest godina nakon prvobitnog izlaska Skyrima

Budući da se Todd Howardov tim nedavno usredotočio na Starfield, a razvoj je bio otežan pandemijom, The Elder Scrolls 6 bi mogao biti još daleko. Međutim, kada ga uporedimo s Avowedom, to možda i nije loša stvar.

Alati koje su glavni RPG timovi Bethesde koristili za svoje najnovije naslove su poznati po tome što su zastareli i ometali posljednjih nekoliko projekata. Skyrim, Fallout 4 i Fallout 76 svi rade na Creation Engineu, koji ima dugu istoriju tehničkih problema

Iako će Starfield koristiti poboljšani Creation Engine 2, igra će biti ograničena na 30 sličica u sekundi na konzolama, čak i na Xbox Series X. Starfield će imati najveći tehnički sjaj koji je Bethesda Game Studios implementirao u prethodnoj deceniji, ali i dalje će pokazivati slabosti na najjačoj konzoli na kojoj je Creation Engine ikada radio.

Oostoji mogućnost da, ako Avowed izađe krajem 2024. godine ili bude odložen čak do 2025. godine, The Elder Scrolls 6 bi takođe bio odložen. Microsoft ne bi želio da se vlastiti projekti međusobno konkureiraju, a čak i ako je neki dio Starfield tima već započeo preprodukciju na TES6, izrada te igre će ipak potrajati godinama. 

Verovatno je da će The Elder Scrolls 6 izaći u dovoljno dugom vremensku periodu razmaka od Avoweda, pa da neće biti važno kada izlazi Obsidianova igra. Ipak, bilo bi dobra ideja da Bethesda prati što Obsidian radi s formulom koju je nekada promovisala i da uči iz toga dok pravi The Elder Scrolls 6.

Avowed će biti objavljen 2024. godine za PC i Xbox Series X/S konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top